Arteknon historiaa

Arteknon historiaa: matkan varrelta poimittua

1953

25.9.1953 perustettiin Artekno Oy, jonka tarkoituksena oli teknillis-kemiallisten tuotteiden, kasviravinteiden ja erilaisten tekstiilien valmistus ja kauppa.

1954

Perustettiin kangaspaino, jossa valmistettiin värikkäitä verhokankaita, pyyheliinoja ja lasten kuoseja. Kangaspainon toiminta loppui 1960-luvun alussa.

1957

Polystyreenituotteiden (EPS) valmistus aloitettiin. Käsin valmistuksen jälkeen tuotanto automatisoitiin vuonna 1965. EPS-tuotanto jatkuu edelleen.

artekno_historia.jpg

1963

Lujitemuovituotteiden valmistus aloitettiin teknisillä muovituotteilla. Lujitemuovituotanto jatkuu edelleen voimakkaana Luopioisissa.

1968

Purjeveneiden valmistus aloitettiin. Lähes 20 vuoden ja 3500 purjeveneen valmistuksen jälkeen venetuotanto lopetettiin vuonna 1989.

1981

Teknisten polyuretaanituotteiden valmistus aloitettiin Luopioisissa. Toiminta siirrettiin Kangasalle vuonna 1988 ja jatkuu edelleen.

1984

Hankittiin Kangasalan Malliveistämö Ky vahvistamaan puu- ja muovimallien valmistusta. Malliveistämön toiminta loppui vuonna 2007.

1986

Hankittiin Konepaja Wasström Ky:n liiketoiminta vahvistamaan metallimuottien ja työvälineiden valmistusta.

1989

Tehtiin yhteistyösopimus Alcan-alumiinipakkausten ja pakkauskoneiden edustuksesta suomessa. Pakkausmyynti jatkuu edelleen voimakkaasti.

1992

Hankittiin Tammertool Oy:n liiketoiminta vahvistamaan työvälineiden valmistusta. Liiketoiminta muutti kunnostettuihin tiloihin Kangasalle 1994. Metallin toiminta loppui vuonna 2007.

Aloitettiin solupolypropeenituotteiden (EPP) valmistus Sahalahdessa. Valmistustoiminta siirrettiin myöhemmin Luopioisten tehtaalle, jossa se jatkuu edelleen.

1993

Omien kartonkialustojen valmistus alkoi. Tuotanto jatkuu edelleen.

1994

Artekno Oy:n toiminnat yhtiöitettiin neljään eri yhtiöön. Artekno Oy, Artekno-Pur Oy, Artekno-Eps Oy ja Artekno-Metalli Oy:öön.

1999

Muovirasioiden alihankintasopimus Polyform AS:n kanssa solmittiin. Koko liiketoiminta hankittiin omaksi vuonna 2010.

2000

RCM Harvesterin liiketoiminta ostettiin.

2005

Baltskan Ehitus OÜ:n liiketoiminta hankittiin.

2008

Artekno Eesti OÜ perustettiin.

2010

PDCPD tuotanto alkoi.

2012

Artekno-yhtiöt sulautettiin. Kaikki toiminta jatkuu eteenpäin Artekno Oy:n nimissä.

Ota yhteyttä

Arteknon laatutakuu

Asiantunteva henkilöstö

Asiantunteva
henkilöstö

Arteknon henkilöstö on omistautunutta ja jatkuvasti osaamistaan syventävää. Eri alueiden avainhenkilöt ovat ylpeitä kokemuksen tuomasta ammattitaidostaan.

Tutustu

Sertifioitua toimitusvarmuutta

Sertifioitua
toimitusvarmuutta

Toimitusvarmuus on meille kunnia-asia. Varmistamme, että saat mitä tilaatkin, oikeasta materiaalista ja oikeaan aikaan.

Tutustu

Tutkimus ja kehitys

Tutkimus &
kehitys

Materiaalit ja muottiteknologia kehittyvät jatkuvasti. Omalla tutkimus- ja kehitystyöllä varmistamme paikkamme kehityksen kärjessä.

Tutustu