Artekno Design

Mellan idé och produkt finns tänkande.

En fungerande produkt, apparat eller dess del är summan av en bra idé, rätt teknologi och noggrann design. Artekno Designs material- och designteam finns tillgängliga för våra kunder vid varje steg: från en bra idé till en utmärkt produkt.

Med från de första stegen.

Med en bra design sparar vi tid och får färdiga produkter snabbare på marknaden. I början av designprocessen kan vi påverka hållbarheten, designen och produktionseffektiviteten av den slutliga produkten avsevärt. Innovativa lösningar inom material och design är vardag på Artekno. Du får tillgång till bästa expertisen och moderna lösningar som stöd för din design, eller så kan du helt outsourca designen till oss. Vår styrka är en del av din framgång

Rätt vald teknologi

Artekno Design -designteamet har flera års erfarenhet av hur olika material beter sig i olika skeden av processen. Denna kunskap har framgångsrikt utnyttjats i tusentals projekt på Artekno. Vi väljer den teknologi och det material som är optimalt för produktens användning och tillverkbarhet. Vi tar hänsyn till faktorer som produkts livscykel, planerad produktionsvolym och effekterna av olika versioner på produktens effektiva tillverkbarhet. Dra nytta av vår expertis.

För hållbar utveckling

Artekno utvecklar tillsammans med materialtillverkare miljövänligare lösningar till förmån för oss alla. Vi har introducerat produkter tillverkade av återvunnet EPP-material, som Ocean 35 kylväskorna. Deras tillverkning använder material återvunnet från nät och rep som samlats in från havet. Resetermoser är å andra sidan tillverkade av Biovia, en industriellt nedbrytbar maismaterial. Vi strävar efter att använda processer med låg energiförbrukning och renare energialternativ för att minimera vår koldioxidavtryck. Välplanerade produkter håller länge och ger användarna glädje under lång tid.

”Analysering av produktens användningsmiljö, bedömning av tillverkningsmängder och valet av lämpliga tillverkningsmetoder spelar en avgörande roll för framgången. I allt detta finns vi till hjälp.”

Jesse Paloniemi, designer, Artekno Design

Beställ designhandbok

Är du en industriell designer eller en produktutvecklare? Vi har producerat en designhandbok som hjälper till med val av material och teknologier. Beställ en gratis engelskspråkig handbok genom att ange din e-postadress. Du kan också begära designhjälp från Artekno Design-teamet.