Artekno investoi 3D -mittaskanneriin

Asiakkaiden ja tuotteiden vaatimukset kasvavat hurjaa kyytiä. Nykyisin tuotteiden tarkka dokumentointi on arkipäivää. Mittatarkkuudet ja toleranssit on usein pystyttävä todentamaan myös ns. avaruuspinnoilta. Artekno on investoinut GOM Scan 1 3D optisen mittalaiteskannerin, jolla pystytään todentamaan useaan suuntaan kaarevia muotoja erittäin tarkasti.

Laitteen käyttöönotto tapahtuu marras/joulukuun aikana, samoin kuin koulutus laitteelle. 3D skannausta pystytään hyödyntämään erityisesti uusien tuotteiden 0-sarjojen / protojen mittatarkkuuden todentamisessa, tuotantoaikaisten kappaleiden laadunhallinnassa ja tarvittaessa konkreettinen tuote voidaan käänteissuunnitella 3D skannauksen avulla. Laitteen avulla voitaisiin vaikka skannata valmis tuote, jolloin siitä muodostuisi 3D tiedosto, minkä avulla Artekno voi tehdä 3D tulosteena kyseisiä kappaleita tai tuottaa muotin kappaleesta suurempaa sarjatuotantoa varten.

Arteknon asiakkaat erityisesti kone- ja laitevalmistajaliiketoiminnassa odottavat, että pystymme tuottamaan nopeasti uusiin tuotteisiin liittyvän dokumentaation ja todentamaan tuotteiden toleranssitarkkuuden.

Ensisijaisesti tulemme tarjoamaan palvelua meidän nykyisille asiakkaillemme osana uusien kehittämistä sekä laadunhallintaa.