Asiakastarina

KomeroFood

Kuopiolainen KomeroFood valmistaa valmisruokatuotteita missionaan mahdollistaa “Aikaa hyvinvoinnille, hyvinsyöneenä”. Heidän uudelle Ruokaisat salaatit -tuoteryhmälleen tarvittiin nykyaikainen ja ympäristöystävällinen pakkausratkaisu. Pakkaukseksi valikoitu Arteknon 85 % vähemmän muovia sisältävä HALOPACK®-kartonkirasia. Kartonkipakkauksen ansiosta salaatit erottuvat hyllyssä muovirasiallisista kilpailijoistaan ympäristöystävällisempänä vaihtoehtona.

KomeroFood

KomeroFoodin tavoitteena on uudistaa ruokakauppojen valmisruokatarjontaa tarjoamalla samaan aikaan sekä hyvän makuista että terveellistä valmisruokaa. Ulkomaillekin tähyävän valmistajan valmisruokia saa suurimmasta osasta Suomen ruokakauppoja.

Yhteistyö Arteknon kanssa alkoi keväällä 2022 KomeroFoodin tarpeesta löytää uudelle salaattituotteelleen nykyaikainen ja ympäristöystävällinen pakkaus. He olivat törmänneet aiemmin HALOPACK®-pakkaukseen ja lähtivät selvittämään, mistä saisivat samanlaisen kartonkipohjaisen pakkauksen.

Pakkausvalintojen lisäksi ympäristöystävällisyys näkyy KomeroFoodilla kaikkialla. Erityisesti se näkyy ruoassa. Esimerkiksi KomeroFood valmistaa liharuokansa niin, että liha on laadukasta ja sitä on vähemmän mutta riittävästi. Loppuasiakkaalle eli ruoan syöjälle Arteknon ja KomeroFoodin yhteistyö mahdollistaakin hyvän näköisen ja makuisen ruoan, joka on niin ympäristöystävällistä kuin järkevillä kustannuksilla on mahdollista.

Tavoite erottua

KomeroFoodin tavoite on erottua muista tuotesegmentin tuotteista, ja siinä he ovatkin toimitusjohtaja Pekka Nuutisen mukaan onnistuneet todella hyvin.

“Salaattikategoriassa lähes kaikki ruoat pakataan läpinäkyvään muoviin. Ruskealla kartonkipakkauksella pystytään erottautumaan kaupan hyllyllä ja samalla huomioimaan ympäristöseikat”, Nuutinen kiittelee.

Nuutisen mukaan valmisruokakategoriassa monet valmistajat haluavat peittää tuotteen. He puolestaan haluavat näyttää sen. Visuaalisen houkuttelevuuden lisäksi HALOPACK®-kartonkirasia vastasi tarpeisiin varmistaa ruoan suojaaminen ja säilyvyys sekä suojakaasun pysyvyys. Rasian helppo kierrätettävyys ja muovikalvon helppo irrottaminen olivat myös tärkeitä tekijöitä loppukäyttäjän näkökulmasta.

KomeroFoodin tekijöitä

Sujuvaa palvelua ja varastointia

Nuutinen kiittelee Arteknon varastointipalvelua. Oma varasto voidaan pitää pienenä, kun Arteknon Kangasalan varastolta saadaan tilattua pakkauksia lava kerrallaan, ilman toimitusongelmia.

Kaiken kaikkiaan Nuutinen on tyytyväinen, että KomeroFood löysi Arteknolta etsimänsä pakkauksen ja kaikki on toiminut sujuvasti kuten pitää. Pakkaukselle tarjottiin myös mahdollisuutta muokata painatusta ensimmäisen version jälkeen brändityön etenemisen myötä, mutta se ei ole ainakaan vielä ollut tarpeen.

“Arteknon kanssa toimiminen on ollut helppoa ja vaivatonta, kuten yhteistyö parhaimmillaan. Saamme hyvää palvelua, eikä tietoa tarvitse nyhtää vaan meille tarjotaan sitä erikseen pyytämättä”, Nuutinen summaa.

Arteknolla ollaan aktiivisesti yhteydessä asiakkaaseen ja varmistellaan pakkausten riittävyyttä lähitulevaisuuden tarpeisiin.

Tulevissakin pakkausratkaisuissa mukana

KomeroFoodilla tutkitaan koko ajan uusia tuotteita, joille on kysyntää. Kun heillä tulevaisuudessa etsitään uudelle tuotteelle pakkausta, on Artekno Nuutisen mukaan jälleen mukana.

Tutustu asiakkaaseen:
komerofood.fi

KomeroFoods logo