Polyuretaani

Laadukkaita polymeerituotteita valmistava yrityksemme on palvellut monipuolisesti eri teollisuuden aloja jo 70 vuoden ajan. Olemme tunnettuja polyuretaanituotteiden valmistajia ja pintakäsittelijöitä, joille vaativatkaan toimitukset eivät tuota ongelmia. Ajatuksenamme läpi vuosikymmenten on ollut panostaa muovituotteiden innovatiivisiin valmistusmenetelmiin, jolloin olemme voineet vastata alati kehittyvien yhteistyökumppaneidemme kysyntään. Jatkuva panostuksemme tuotekehittelyn parissa näkyy asiakkaillemme alhaisina tuotantokustannuksina.

Edulliset muottikustannukset, korkea laatu ja todistettu kestävyys ovat tehneet polyuretaanituotteistamme menestystuotteita. Materiaalin hallinnalla ja muotoilulla on tärkeä osuus jokaisen projektin onnistumisessa.

Polyuretaanituotteet suunnitellaan asiakkaan kanssa – muotivalmistuksesta viimeisteltyyn lopputuotteeseen saakka

Pitkän kokemuksemme ansiosta pystymme tarjoamaan kokonaisvaltaisen toimituksen aina muotin valmistuksesta viimeisteltyyn lopputuotteeseen. Oma maalaamo mahdollistaa monimuotoistenkin tuotteiden pintakäsittelyn. Kappaleiden koon ja laatuvaatimusten kasvaessa korostuvat tuotteidemme ylivoimatekijät. Tiivis suunnitteluyhteistyö asiakkaan kanssa tuottaa toimivia, tarkoituksenmukaisia ja kilpailukykyä parantavia ratkaisuja.

Asiakkaamme koostuvat pääasiassa laite- ja konevalmistajista, termologistiikkaan perehtyneistä yrityksistä, elintarvikevalmistajista sekä lääke- ja terveysteknologian valmistajista, jotka tavoittelevat kohtuukustannuksin tuotettuja laatutuotteita. Kotimaisuus merkitsee asiakkaillemme paljon. Siihen, että saa hyvää asiakaspalvelua kaikissa tuotannonvaiheissa, on tärkeää korkeaan laatuun tähtääville asiakkaillemme. Turvallisesti valmistetut tuotteet ovat valttikortti markkinoilla.

 

Suunnittelusta tuotteen viimeistelyyn, meiltä:
  • muotin suunnittelu ja valmistus
  • muottiinvalu
  • pintakäsittely ja maalaus
  • tuotteen mekaaninen kokoonpano

 

Miten saat projektisi aluilleen?

Palvelemme numerossa: +358 3 244 7600
Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen: info@artekno.fi. Annamme mielellämme lisätietoa polyuretaanituotteiden valmistuksesta, aikatauluista ja kustannuksista.

 

Millaisia valmistamamme polyuretaanituotteemme yleisimmillään ovat?

Polyuretaanista valmistamamme tuotteet ovat tyypillisesti satojen tai tuhansien kappaleiden vuosi volyymillä tehtäviä tuotteita. Ne voivat olla esimerkiksi korkeiden laitekoteloita, käsinojia, aseiden periä jne. Polyuretaanista voidaan tehdä kovia, puoli pehmeitä tai pehmeitä tuotteita, esim. auton kojelauta tai pehmeä suihkuistuin. Kestävänä materiaalina polyuretaani taipuu hyvin monimutkaisten kappaleiden valmistukseen. Hyvin usein valmistamamme kappaleet jälkikäsitellään asiakkaillemme ennen lopullista toimitusta.

 

Polyuretaanin ominaisuudet

Kovaintegraalisolumuovi:

Sandwich-rakenteella saadaan aikaan mm. optimaalinen lujuus, keveys, jäykkyys. Hyvä akustinen ominaisuus. Tuotteeseen voidaan istuttaa perinteisiä materiaaleja, kuten puuta ja metallia.

 

Polyuretaanielastomeerit:

Lujuus, kulutuksenkesto sekä kaasujen, öljyjen ja aromaattisten hiilivetyjen kestävyys yhdessä erinomaisen hapen ja otsonin sietokyvyn kanssa tekevät tästä varteenotettavan materiaalin. Tuotteen pintakuviot on hyvin toteutettavissa muotin avulla. Melua ja tärinää vaimentava materiaali.

 

Joustava RIM ja RRIM:

Näissä lujuusominaisuudet, lämmönkestävyys ja iskusitkeys ovat omaa luokkaansa. Ovat käytettyjä vaihtoehtoja etenkin terveysteknolgialaitteissa ja kuljetusvälineissä. Valmistetut tuotteet ovat mittatarkkoja.

 

Kylmä- ja kovavaahto:

Useimmin huonekaluissa käytetty materiaali. Avosoluinen rakenne mahdollistaa läpi pehmeän kappaleen luomisen. Joustavuutta voidaan kylmävaahtopehmusteissa muuttaa vaihtamalla mm. seossuhdetta. Kovavaahdossa mekaanisia ominaisuuksia muutetaan tiheyden muutoksilla.

 

Foliotekniikkamenetelmä:

Menetelmä mahdollistaa tuotteen valmistuksen ilman jälkimaalausta tai -verhoilua. Erillisenä pintamateriaalina käytetään pehmeää tai kovaa muovikalvoja – luoden samalla viimeistellyn ja miellyttävän tuntuisen tuotepinnan.

 

Polydisyklopentadieeni PDCPD (Telene):

Parhaimmillaan suurten kappaleiden valmistuksessa. Käytetty materiaali iskulujuutensa, joustavuutensa, keveytensä, korroosionkestonsa ja maalattavuutensa ansioista.