Solumuovi

Solumuovi on materiaali, joka tarjoaa lähes rajattoman vapauden tuotteen muodolle. Kun tuote suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa, pystymme löytämään oikean materiaalin haluttuihin tarpeisiin.

Palvelemme sertifioidulla toimitusvarmuudella useita eri toimialoja ympäri Suomen: terveysteknologiasta LVIS-alaan, termologistiikasta ja elintarvikepakkauksista hyötyajoneuvojen valmistukseen.

 

Kierrätys ja biohajoavat EPP materiaalit

Olemme ensimmäisenä Suomessa ottaneet käyttöön solumuovista biohajoavan materiaalin. Se on maissitärkkelyspohjainen materiaali, jolla voidaan osittain korvata EPS- ja EPP-muovi soveltuvissa kohteissa. Biohajoava materiaali antaa mahdollisuuden ekologiseen ratkaisuun tilanteissa, joissa tuotteita ei voida järkevästi käyttää uudelleen.

Merestä kerätyt köydet ja verkot pystytään hyödyntämään Artekno Ocean raaka-aineessa, jolloin kierrätetyn materiaalin osuus on 15%, lisäksi ekologisiin vaihtoehtoihin tarjolla on myös 25% kierrätettyä materiaalia sisältävä EPP.

 

Solumuovituotteet eri materiaaleista

Valmistamme solumuovituotteita ja -pakkauksia niin neitseellisistä kuin kierrätysmateriaaleja sisältävistä raaka-aineista. Materiaalit valitaan haluttujen ominaisuuksien mukaan yhdessä asiakkaan kanssa.

 

EPP

EPP eli solupolypropeenimuovi on kestävä materiaali, jolla on erinomainen palautuvuus- ja iskunvaimennuskyky. Helposti puhdistettava ja konepestävä materiaali sopii erityisesti vaativiin elintarvikepakkauksiin sekä esimerkiksi terveysteknologian ja eri teollisuudenalojen tarpeisiin.

 

EPS

EPS-muovi (solupolystyreeni) eli tuttavallisemmin Styrox tarjoaa kestävän ratkaisun erityisesti rakennusteollisuuden ja kuljetusalan tarpeisiin. EPS-muovilla on hyvä lämmöneristyskyky ja erinomainen iskunvaimennuskyky.

 

Biohajoava materiaali

Maissitärkkelyspohjainen biohajoava materiaali tarjoaa ympäristöystävällisen vaihtoehdon perinteisille muovimateriaaleille. Lopputuotteella on hyvä lämmönerityskyky, ja se voidaan kompostoida teollisesti.

 

Artekno Ocean – puhtaampien merien puolesta

Olemme ensimmäisenä Pohjoismaissa kehittäneet solumuovimateriaalin, josta 15 % on merestä kerätystä muovijätteestä valmistettua muoviraaka-ainetta. Tämän ansiosta tuotteesta muodostuu 7 % vähemmän CO2-päästöjä verrattuna neitseellisen materiaalin tuottamiseen. Ominaisuuksiltaan Artekno Ocean vastaa EPP-materiaalia. Artekno Ocean raaka-aineen lisäksi,  Arteknolla on tarjota nyt myös 25% kierrätettyä materiaalia sisältävä EPP.

 

Arteknon suunnittelupalvelu perustuu uusimpaan tekniikkaan

Suunnittelutiimillämme on pitkäaikainen kokemus solumuovimateriaalista sekä sen tehokkaasta hyödyntämisestä eri teollisuudenaloilla. 3D-suunnittelu ja -mallinnus luovat jo tuotekehitystyön alussa tilaisuuden asiakkaan ja suunnittelun väliseen vuorovaikutukseen. Näin lopputuote saadaan suunniteltua vastaamaan parhaalla mahdollisella tavalla käyttötarpeita.

Solumuovituotteissa käytössämme on moderni kalusto tuotteiden tarkkaan valmistamiseen. Suunnittelemme ja valmistamme lopputuotteen osat tarpeen mukaan myös useasta eri muovilaadusta, jotta lopputuotteesta löytyvät kaikki halutut ominaisuudet.

Meidän käsissämme tieto taipuu tuotteeksi – vain idea riittää.

Artekno Oy – laadukkaiden muovituotteiden edelläkävijä

Olemme muovituotteiden ja pakkausteknologian kotimainen edelläkävijä. Jatkuvan tutkimus- ja kehitystyömme ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme pitkälle kehitettyjä ratkaisuja – olipa kyseessä muovituotteiden suunnittelu, kokoonpano tai pintakäsittely. Erikoisosaamisemme kattaa useita eri muovimateriaaleja ja menetelmiä.

Tutustu valmistukseen